ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BÜKMELİ SIRIN

Bükmeli Sırın

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bükmeli Sırın Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım kg yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Bükmeli Sırın Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun.

 Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın. Yufkaları sac üzerinde pişirin. Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin. Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin.

Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın. Yufka rulolarının üzerine dökün. Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!