ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BÜKMELİ SIRIN

> BÜKMELİ SIRIN
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bükmeli sırın tarifi için malzemeler
  • 4 su bardağı un1.5 su bardağı suYarım kg yoğurt3 diş sarımsak2 çorba kaşığı tereyağıTuz
  • kırmızı pulbiber
Bükmeli sırın Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun.

 Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın. Yufkaları sac üzerinde pişirin. Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin. Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin.

Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın. Yufka rulolarının üzerine dökün. Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.