ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SOMON KONFİT

Somon Konfit

Somon konfit

Şef Umut Tabak’tan değişik tatlarla süslenen ve güzel bir lezzete sahip somon konfit tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ana malzemesi somon filetosu olan bu yemeği, brokoli, karnabahar ve portakal ile süsleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, somon konfit tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somon Konfit Tarifi İçin malzemeler

  • 120 g somon fileto
  • 80 g brokoli
  • 80 g karnabahar 
  • 1 adet portakal 
  • 1 demet dereotu
  • 2 ml zeytinyağı
  • 5 g tane kırmızı biber
  • 5 g tane karabiber
  • 1/2 adet limonun suyu

Somon Konfit Nasıl Yapılır?

  • Somonun kılçıklarını ve derisini aldıktan sonra 4 cm. boyutunda küp şeklinde doğrayın. 
  • Zeytinyağını ısıya dayanıklı bir kaba alın. Portakalın kabuğunu soymadan dörde bölerek kaba ekleyin ve kırmızıbiber, karabiber ile dereotunu ilave ederek önceden ısıtılmış 120 derecedeki fırında,  yağın iç sıcaklığı 68 C dereceye gelinceye kadar 20 dakika süreyle pişirin. 
  • Isıttığınız yağı fırından çıkartın ve somonları yağın içine koyarak 20 dakika bekletin. Süre sonunda yağdan alın ve kağıt peçetenin üzerinde dinlendirin. 
  • Brokoli ile karnabaharı rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve içine yarım limonun suyu ile 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek karıştırın.  
  • Sebze karışımını servis tabağına alın ve üzerine somon küplerini dizerek soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!