ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER GİRİT USULÜ ÇULLAMA

Girit Usulü Çullama

Çullama, milföy hamuru ve tavuk eti ile hazırlanan özel bir yemektir. Görünümü ve lezzeti ile klasik börek tariflerine benzer. Özellikle Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında rastlanır. Hazırsanız, Girit usulü çullama nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Girit Usulü Çullama Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 12 kare milföy hamuru
  • Yarım çay bardağı un

İç malzeme

  • 200 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 3 parça tavuk veya hindi ciğeri
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı ezilmiş karanfil
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı muskat
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta

Girit Usulü Çullama Nasıl Yapılır?

  • Tavuk eti ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip ciğerleri kavurun.
  • Tavuk suyu, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
  • Tavuk eti, kuru üzüm, ceviz, karanfil, kimyon ve muskatı ekleyip karıştırın. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Milföyleri un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin. 6 kare milföyü fırına dayanıklı cam kabın dibine yayın. Üzerine tavuklu harcı ilave edip kalan milföylerle kapatın.
  • Yumurta ve 2 kaşık sıvıyağı bir kasede karıştırıp milföylerin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Nefis tavuklu börek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!