ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ROKA YAPRAĞINDA SOMONLU MAKARNA

Roka Yaprağında Somonlu Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Roka Yaprağında Somonlu Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr fettucine makarna1 demet roka1 kırmızı soğanYarım demet dereotu1 çorba kaşığı hardal2 çorba kaşığı limon suyu1 çorba kaşığı kapari4 çorba kaşığı zeytinyağı8 dilim somon füme15-20 siyah zeytinTuz
  • kırmızı pulbiber

Roka Yaprağında Somonlu Makarna Nasıl Yapılır?

 Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın.

Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın.

Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!