ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ İSTAVRİT BUĞULAMA

İstavrit Buğulama

İstavrit Buğulama

Kış aylarında şifa olacak nefis bir tarif önerimiz var. İstavrit, patates ve havuç ile hazırlanan istavrit buğulama, hamsi buğulamayı yerinden etmeye aday olan bir yemektir. İstavrit buğulama için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Farklı versiyonlarını denemek isteyenler için, istavrit tava ve fırında istavrit tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İstavrit Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr istavrit, temizlenmiş
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet patates 
  • 4 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet domates 
  • 1 adet soğan 
  • 1 su bardağı su 

İstavrit Buğulama Nasıl Yapılır?

  • Havuç, patates, soğan ve domates halka halka dilimlenir. 
  • Dilimlenen sebzeler tencereye dizilir.
  • Sarımsak, balık, zeytinyağı ve su ilave edilerek kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

İstavrit Buğulama Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Aynı tariften suyu çıkartarak üzeri kapalı bir şekilde fırında da pişirebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!