İstavrit Buğulama

Kış aylarında şifa olacak nefis bir tarif önerimiz var. İstavrit, patates ve havuç ile hazırlanan istavrit buğulama, hamsi buğulamayı yerinden etmeye aday olan bir yemektir. İstavrit buğulama için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Farklı versiyonlarını denemek isteyenler için, istavrit tava ve fırında istavrit tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

İstavrit Buğulama Tarifi İçin malzemeler
- 800 gr istavrit, temizlenmiş
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı su
İstavrit Buğulama Nasıl Yapılır?
- Havuç, patates, soğan ve domates halka halka dilimlenir.
- Dilimlenen sebzeler tencereye dizilir.
- Sarımsak, balık, zeytinyağı ve su ilave edilerek kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
İstavrit Buğulama Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Aynı tariften suyu çıkartarak üzeri kapalı bir şekilde fırında da pişirebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR