Fırında İstavrit

Ülkemizde en çok tüketilen balık çeşitlerinden biri olan istavrit, Marmara başta olmak üzere Karadeniz ve Ege Denizi'nde görülür. Yavrusuna kıraça, büyüğüne ise istavrit azmanı ismi verilir. Evde istavrit yemek istiyor, ama hem çok yağ kullanmak istemiyor, hem de evinizin kokmasını istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Fırında istavrit hem lezzetli, hem sağlıklı, hem de oldukça pratik bir şekilde yapılan bir tariftir. Fırında istavrit için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
İstavrit sevenler için, marine soslu istavrit, istavrit tava ve yunan usulü istavrit tariflerini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Fırında İstavrit Tarifi İçin malzemeler
- 700 gr istavrit
- Mısır unu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR