ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA İSTAVRİT

Fırında İstavrit

Fırında İstavrit

Ülkemizde en çok tüketilen balık çeşitlerinden biri olan istavrit, Marmara başta olmak üzere Karadeniz ve Ege Denizi'nde görülür. Yavrusuna kıraça, büyüğüne ise istavrit azmanı ismi verilir. Evde istavrit yemek istiyor, ama hem çok yağ kullanmak istemiyor, hem de evinizin kokmasını istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Fırında istavrit hem lezzetli, hem sağlıklı, hem de oldukça pratik bir şekilde yapılan bir tariftir. Fırında istavrit için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

İstavrit sevenler için, marine soslu istavrit, istavrit tava ve yunan usulü istavrit tariflerini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında İstavrit Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr istavrit 
  • Mısır unu 
  • Tuz 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında İstavrit Nasıl Yapılır?

  • Mısır unu ve tuz bir kapta harmanlanır.
  • İstavrit yıkanır ve temizlenir. Temizlenen balıklar mısır ununa bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıklar dizilir ve üzerinden zeytinyağı gezdirilir. 
  • 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!