ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FİSH&CHİPS

Fish&Chips

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fish&Chips Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg mezgit fileto
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • 2 misket limonun suyu

Sos kaplaması için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • 2~3 küp buz

Baharatlı patates için

  • 4 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Bir tutam muskat rendesi

Remulade sos için

  • 4~5 dal maydanoz
  • 4~5 dal dereotu
  • 5~6 dal Frenk soğanı
  • 2 kornişon turşu
  • 2 tatlı kaşığı kapari
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal

Fish&Chips Nasıl Yapılır?

  • Balıkların derisini ve kılçıklarını temizleyin ve soğuması için buzdolabında bekletin. Un ve tuzu bir kasede karıştırıp soğuması için balıklarla beraber buzdolabına alın.
  • Sos kaplaması için yumurta beyazını bir kaseye alın. Bir tutam tuz ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın. Sodayı ayrı bir karıştırma kabına alın.
  • Yavaşça unu ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Nişasta, tuz, çırptığınız yumurta ve buzu ekleyip karıştırın.
  • Karışımı soğuması için buzdolabından bekletin. Baharatlı patates için patatesleri yarım ay şeklinde dilimleyip bir kaba alın.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Kızgın yağda kızartın ve bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Soğuyan un ve balıkları buzdolabından çıkarın. Balıkları önce una sonrasında kaplama sosuna bulayıp kızgın yağda balıklar pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Remulade sos için tüm yeşillikler ve kornişon turşuyu ince kıyıp bir karıştırma kabına alın.
  • Kapariyi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Kızaran balıklarınızın üzerine misket limonunun suyunu gezdirin. Yanında remulade sos ve kızarmış patatesle sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!