Fish&Chips

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Fish&Chips Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 kg mezgit fileto
- 1 çay bardağı un
- Tuz
- 2 misket limonun suyu
Sos kaplaması için
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı soda
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı
- 2~3 küp buz
Baharatlı patates için
- 4 patates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- Bir tutam muskat rendesi
Remulade sos için
- 4~5 dal maydanoz
- 4~5 dal dereotu
- 5~6 dal Frenk soğanı
- 2 kornişon turşu
- 2 tatlı kaşığı kapari
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
Fish&Chips Nasıl Yapılır?
- Balıkların derisini ve kılçıklarını temizleyin ve soğuması için buzdolabında bekletin. Un ve tuzu bir kasede karıştırıp soğuması için balıklarla beraber buzdolabına alın.
- Sos kaplaması için yumurta beyazını bir kaseye alın. Bir tutam tuz ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın. Sodayı ayrı bir karıştırma kabına alın.
- Yavaşça unu ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Nişasta, tuz, çırptığınız yumurta ve buzu ekleyip karıştırın.
- Karışımı soğuması için buzdolabından bekletin. Baharatlı patates için patatesleri yarım ay şeklinde dilimleyip bir kaba alın.
- Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Kızgın yağda kızartın ve bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
- Soğuyan un ve balıkları buzdolabından çıkarın. Balıkları önce una sonrasında kaplama sosuna bulayıp kızgın yağda balıklar pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Remulade sos için tüm yeşillikler ve kornişon turşuyu ince kıyıp bir karıştırma kabına alın.
- Kapariyi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
- Kızaran balıklarınızın üzerine misket limonunun suyunu gezdirin. Yanında remulade sos ve kızarmış patatesle sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR