ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ BANGERS AND MASH

Bangers And Mash

Bangers And Mash

İrlanda ve Büyük Britanya'nın geleneksel yemeği olarak kabul edilen bangers and mash, sosis, püre ve soğan sosu ile hazırlanır. Aromalı sosis ile hazırlanan bu yemek, genellikle davet sofralarında da yerini alır. Servis tabağına patates püresi eklenir, üzerine ise kızartılan sosisler yerleştirilir. Daha sonra soğan sosu ile tüm yemek tatlandırılır. Malzemeler hazırsa, İrlanda usulü bangers and mash nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı kültürleri keşfetmek isteyenler için Çin mutfağından ballı susamlı tavuk, Kore mutfağından fishcake ve İspanyol mutfağından patatas bravas tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bangers And Mash Tarifi İçin malzemeler

Soğan sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 orta boy soğan (soyulmuş ve ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım litre et suyu
  • 4 çay kaşığı soğuk su
  • 4 çay kaşığı mısır unu (veya mısır nişastası)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Püre için:

  • 2 adet patates (soyulmuş ve dörde bölünmüş)
  • 110 gram tereyağı
  • 6 yemek kaşığı süt
  • Tuz

Sosis için:

  • 8 adet kalın sosis (sığır veya dana eti)
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ

Bangers And Mash Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğan sosu ile başlıyoruz. Büyük bir tavanın içerisine tereyağı ve bitkisel yağı ekleyerek eritin.
  • İnce doğranmış soğanları ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Soğanlara toz şeker ve balzamik sirke ekleyerek kapağını kapatın ve 5 dakika daha pişirin.
  • Ardından et suyunu ekleyin. Kapağını açık bırakarak 5 dakika kaynatın.
  • Isıya dayanıklı bir kaba soğuk su ve mısır nişastasını ekleyerek karıştırın. Macun kıvamına getirin.
  • Hazırladığınız sostan bir miktar alarak mısırlı karışıma dökün ve ılıtın.
  • Ardından mısırlı karışımı, sosun içerisine ekleyin. Ateşi yükselterek et suyu koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika, pişirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin. Servise kadar sıcak durmasını sağlayın.
  • Patates püresi için; Patatesleri tencereye koyun ve üzerine su ekleyin.
  • Patatesler yumuşayana kadar bu şekilde haşlayın. Çatalla yumuşaklığını test edebilirsiniz.
  • Patatesler piştiğinde suyunu süzün ve kapağını kapatarak sıcak bir şekilde bekletin.
  • Sosis için; Bir tavaya yağ ekleyin ve sosisleri bu tavada her tarafı pişecek şekilde kızartın.
  • Sosisleri fırına yerleştirerek patatesler hazır olana kadar sıcak tutun.
  • Patatesleri haşladığınız tencereye süt ve tereyağını ekleyin. Üzerine haşlanan patatesleri ekleyin.
  • Patatesleri çok az ısıtarak çatalla ezin ve püre kıvamına getirin.
  • 4 servis tabağına hazırladığınız patates püresini paylaştırın.
  • Pürelerin üzerine 2 adet sosis ekleyin. Daha sonra soğan sosunu sosis ve pürenin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!