Çinekop Buğulama

Lüfer balığının 11-15 cm'lik haline çinekop denir. Balık çeşitleri arasında çok sevilen çinekop, ülkemizde en çok Marmara ve Karadeniz'de görülür. Çinekop buğulama, sebzeler ile birlikte pişirilen oldukça lezzetli bir yemek. Kış aylarında hem sağlık deposu, hem de oldukça lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, çinekop buğulama tam size göre. Çinekop buğulama için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
Alternatif tarifler için asma yaprağında çinekop, yaprak çinekop ve kağıtta çinekop tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
7 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Çinekop Buğulama Tarifi İçin malzemeler
- 7 adet çinekop
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 adet limon
Çinekop Buğulama Nasıl Yapılır?
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
- Soğan, havuç ve patates halka halka doğranır.
- Tepsiye havuç, patates ve soğan dizilir. Üzerine balıklar dizilir ve dilimlenmiş limon aralarına koyulur.
- Sarımsak ezilir. Zeytinyağı içerisine sarımsak, tuz, karabiber koyularak iyice çırpılır ve balıkların üzerinden gezdirilir.
- Fırın tepsisinin üzeri bir yüzü yağlı kağıt bir yüzü alüminyum folyo ile kapatılır.
- 190 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Çinekop Buğulama Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Bu tarife 1 bardak su ekleyerek, kapağı kapalı şekilde tencerede de yapabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR