ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ASMA YAPRAĞINA SARILI ÇİNEKOP

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop

Bu yemek Ortadoğu ve Akdeniz lezzetlerini iç içe hissedeceğiniz lezzetler sentezi niteliğinde olup hem tatlının hem de tuzlunun buluştuğu lezzetler arasındadır. Siz dilerseniz iç harcı koymayabilir ya da farklı dolgularla zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, asma yaprağına sarılı çinekop tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan kağıtta çinekop ve yaprak çinekop tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet çinekop
  • 10 adet hurma
  • 2 adet limon
  • 2 adet portakalın suyu
  • 200 gr. asma yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Nasıl Yapılır?

  • Çinekoplar kılçıkları çıkarılmadan iyice temizlenir.
  • Burada dikkat edilecek husus balığın içinin iyice temizlenmiş olmasıdır. Zira balık kılçıkları aralarında kan oturabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir.
  • Balıklar iyice temizlendikten sonra ayrı bir hapta hurmalar portakal suyu ve limon suyu ile ateş üzerinde püre yapılır.
  • Çinekopların arasına sürülür. Daha sonra balıkların üzerine limon dilimleri gelecek şekilde dizilir ve asma yaprağı ile balıklar sarılır.
  • İsteğe göre yağda ya da ızgara da pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!