ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ YAPRAK ÇİNEKOP

Yaprak Çinekop

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaprak Çinekop Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg çinekop
  • Tuz
  • 1 su bardağı un
  • Marul
  • Roka
  • Kırmızı soğan

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Yaprak Çinekop Nasıl Yapılır?

Çinekopların pullarını ve içini su ile iyice temizleyin. Una tuz ilave edip, çinekopları fileto olarak birbirine yapıştırın ve iyice unlayın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Kırmızı soğan, marul ve roka ile servis yapın. İsteğe göre üzerine zeytinyağı döküp limon da sıkabilirsiniz.

Çinekop
Lüferin küçüğü olarak nitelendirilir. Gezici balıklardan olan çinekop Karadeniz ile Ege Denizi arasında dolaşır. Büyüme aşamaları içinde değişik isimler alır. Boyları 10 cm’ye kadar olanlar defneyaprağı, 15–18 cm’ye kadar olanlar çinekop, 18-90 cm’ye kadar olanlar sarıkanat, 28–35 cm’ye kadar olanlar lüfer, 35 cm’den fazla olanlara kofana adı verilir. Lüfer sonbahar - kış aylarında en lezzetli ve olgun devrini yaşar. Yaz ortalarından sonbahara kadar da kışlamaya geçerler. Ilık suların 10–200 m derinliklerinde yaşar.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!