Yaprak Çinekop

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Yaprak Çinekop Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 kg çinekop
- Tuz
- 1 su bardağı un
- Marul
- Roka
- Kırmızı soğan
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Yaprak Çinekop Nasıl Yapılır?
Çinekopların pullarını ve içini su ile iyice temizleyin. Una tuz ilave edip, çinekopları fileto olarak birbirine yapıştırın ve iyice unlayın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın.
Kırmızı soğan, marul ve roka ile servis yapın. İsteğe göre üzerine zeytinyağı döküp limon da sıkabilirsiniz.
Çinekop
Lüferin küçüğü olarak nitelendirilir. Gezici balıklardan olan çinekop Karadeniz ile Ege Denizi arasında dolaşır. Büyüme aşamaları içinde değişik isimler alır. Boyları 10 cm’ye kadar olanlar defneyaprağı, 15–18 cm’ye kadar olanlar çinekop, 18-90 cm’ye kadar olanlar sarıkanat, 28–35 cm’ye kadar olanlar lüfer, 35 cm’den fazla olanlara kofana adı verilir. Lüfer sonbahar - kış aylarında en lezzetli ve olgun devrini yaşar. Yaz ortalarından sonbahara kadar da kışlamaya geçerler. Ilık suların 10–200 m derinliklerinde yaşar.

Dergide bu ay neler var?