ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER MEDOVİK

Medovik

Medovik

Doğu Avrupa ve Rusya'dan dünyaya yayılan oldukça popüler bir tarifimiz var. 'Ballı pasta' ve 'Rus pastası' isimleriyle de bilinen medovik, yapımı zahmetli görünen pastalardan biridir. Ancak, tarifte yer alan adımları uygulayarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Sekiz kattan oluşan medovik pastayı, mevsimin en taze meyveleriyle süslemeyi unutmayın. Malzemeler hazırsa, medovik pasta nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak yalancı medovik tarifine göz atabilir, damat pastası ve arı sokması pastası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Medovik Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Kreması için:

  • 2 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gram labne peyniri

Üzeri için:

  • Krem şanti
  • Yaban mersini
  • Böğürtlen

Medovik Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tereyağı, bal ve şekeri bir tencereye alarak kısık ateşte eritin.
  • Erime işleminin ardından ocağı kapatarak ılımaya bırakın.
  • Farklı bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından tereyağlı karışıma ekleyerek çırpma teliyle çırpın.
  • Üzerine kabartma tozu ekleyin. Unu, her seferinde yarım su bardağı olacak şekilde eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Hafifçe ele yapışan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Mutfak tezgahını unlayın ve hamur parçalarını tezgahta merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurları, 10 cm'lik kek kalıbının tabanıyla yuvarlak biçimde kesin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yuvarlak hamurları fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 dereceli fırında 5 dakika süreyle 8 hamur parçasını da pişirin.
  • Pişen hamurları kenarda bekleterek ılıtın. Krema ve pudra şekerini güzelce çırpın.
  • Üzerine labne peyniri ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Ilıyan hamurlardan birini servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve yayın.
  • İkinci hamuru aynı şekilde üzerine yerleştirin ve tekrar krema sürün.
  • Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  • En son hamuru da eklediğinizde hem üzerini, hem de kenarlarını kremayla kaplayın.
  • Üst kısmına krem şanti koyun. Krem şantinin üzerine ise yaban mersini, böğürtlen, çilek gibi mevsim meyveleri yerleştirin. Afiyet olsun.

Medovik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şeker ve tereyağını kısık ateşte pişirme, şekerin karamelize olmasını ve dibe yapışmasını önler.
  • Dolgu kreması için orijinal tarifte ekşi krema ve şeker kullanılmaktadır. Fakat pastacı kreması da kullanabilirsiniz.
  • Hamurları aynı anda pişirmek yerine, 5 dakika arayla tek tek pişirmeniz daha iyi sonuç verecektir.
  • Ev yapımı krem şanti kullanarak medovik pastanın lezzetini arttırabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!