Vareniki

Slav mutfağı yemeğidir. Ukrayna yemeği olarak da geçer. Çin mantısı ve Türk mantısı ile de benzerlik gösterir. Hamur ve içerisinde harç ile oldukça lezzetlidir. Sizlerle paylaşacağımız patatesli vareniki tarifinin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için hingel mantı, mantı börek ve mantı hamuru tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Vareniki Tarifi İçin malzemeler
- 280 gr un
- 2 adet yumurta, çırpılmış
- 120 gr süt, ılık
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Harç İçin;
- 400 gr patates
- 2 adet soğan
- 100 gr süt, sıcak
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Servis için;
- 2 dal yeşil soğan, doğranmış
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Tuz
- Karabiber
Vareniki Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan bütün malzemeleri bir araya getirerek yoğurun. Oluşan hamuru kenarda dinlendirmeye bırakın.
- Harç için patatesler tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan patatesleri süt ile ezilin, tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
- Yağları tavaya alın ve soğanı renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan soğanı da patatesli karışıma ekleyin ve harcı soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru açın ve halkalar kesin. İçerisine harçtan koyarak kapatın.
- Kaynar suda haşlayın.
- Servis için soğanı pudra şekeri ile birlikte kavurun.
- Haşlananların üzerine soğan ve yeşil soğan serperek servis edin.
- Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR