ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR BADEMLİ BRÜKSEL LAHANASI

Bademli Brüksel Lahanası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr brüksel lahanası
  • 3 diş sarımsak
  • 150 gr soyulmuş badem
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Bademli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. Lahanaları yıkayıp dış kabuklarını temizleyin ve ortadan ikiye kesin.
  • Sarımsağı küp doğrayıp geniş bir fırın kabının içerisine alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kuru üzüm, badem, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve lahanaları ekleyip iyice karıştırın.
  • Kabı fırına yerleştirip 30 dakika ya da lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kalan rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirip servis yapın.

Yeni tatlar denemek için, zeytinyağlı brüksel lahanası tarifine göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.