ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BADEMLİ BRÜKSEL LAHANASI

Bademli Brüksel Lahanası

Bademli brüksel lahanası salatasını, terbiyeli kereviz çorbası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr brüksel lahana
  • 1 adet ayıklanmış nar
  • 200 gr kavrulmuş badem
  • Tuz
  • Elma sirkesi
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Dereotu
  • Taze nane 
  • Maydanoz
  • Rendelenmiş parmesan peyniri 

Bademli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanalar kaynamış suda kısa sürede haşlanır. Dörde bölünür. Tuz, sirke zeytinyağı ve limon suyunda yarım saat bekletilir. Nar ayıklanır.
  • Bademler dörde bölünür. Dereotu, nane, maydanoz ince kıyılır tüm malzemeler birleştirilir. Brüksel lahana içerisindeki sos tüm salata için yeterli olacaktır. 
  • Üzeri için rende parmesan ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!