Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Pankek
Çoban Böreği
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Piroşki
Piroşki
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
50 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Piroşki için
Malzemeler
Yarım litre süt
125 gr tereyağı
50 gr yaş maya
1 tutam şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
İç malzeme için
3 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Susam
Piroşki
Nasıl Yapılır
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.
Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin.
Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Rus Yemekleri
45 Dakika
Vareniki
Rus Yemekleri
30 Dakika
Blini
Rus Yemekleri
30 Dakika
Sırniki
Rus Yemekleri
70 Dakika
Medovik
Rus Yemekleri
65 Dakika
Pelmeni
Rus Yemekleri
15 Dakika
Zakuski Çar
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.