ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PİROŞKİ

Piroşki

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Piroşki Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 125 gr tereyağı
  • 50 gr yaş maya
  • 1 tutam şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 kg un
  • İç malzeme için
  • 3 pırasa
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım kangal sucuk
  • 4 çorba kaşığı galeta unu

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam

Piroşki Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.
  • Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
  • Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin.
  • Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
  • Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.
  • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:12

SITENIZI TESADUFEN BULDUM VE COK BEGENDIM ELLERINIZE SAGLIKMEMINIM KI BENIM GIBI BIR COKLARI BU SITENIZDEN YARARLANMISHTIR... RUSLARI COK YAKINDAN TANIDIGIM ICIN RUS MUTFAGI HEMEN ILGIMI CEKTI VE ILK OLARAK COCUKLUKTAN BERI COK SEVDIGIM PEROSHKI TA...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!