ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI RUS YEMEKLERİ PİROŞKİ

PİROŞKİ

10 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piroşki tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 125 gr tereyağı
  • 50 gr yaş maya
  • 1 tutam şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 kg un
  • İç malzeme için
  • 3 pırasa
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım kangal sucuk
  • 4 çorba kaşığı galeta unu

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam
Piroşki hazırlanışı

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.

Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.

Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı
soteleyin. Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye
ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:12:13

SITENIZI TESADUFEN BULDUM VE COK BEGENDIM ELLERINIZE SAGLIKMEMINIM KI BENIM GIBI BIR COKLARI BU SITENIZDEN YARARLANMISHTIR... RUSLARI COK YAKINDAN TANIDIGIM ICIN RUS MUTFAGI HEMEN ILGIMI CEKTI VE ILK OLARAK COCUKLUKTAN BERI COK SEVDIGIM PEROSHKI TARIFINE GOZ ATTIM.. AMA RUS PIROSHKISIYLE HIC BIR ALAKA GORMEDIM.. (HAMURUN KIVAMI VE ESASEN DE IC MALZEMESI ). AMA EMINIM KI BU TARIF DE COK GUZEL VE LEZZETLIDIR, TESHEKKURLER. SAYGILARIMLA : LALE GULIYEVA.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!