ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN YEMEKLERİ FATTOUSH

Fattoush

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fattoush Tarifi İçin malzemeler

  • 2 pita ekmeği
  • 60 ml zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
  • Deniz tuzu
  • 200 gr kokteyl domates
  • 2 salatalık
  • 2 kırmızı turp
  • 1 su bardağı nane yaprağı
  • Yarım su bardağı maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak

Fattoush Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pita ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesin ve her iki tarafına da fırçayla zeytinyağı sürün.
  • Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirip fırında kızarıncaya kadar 5-6 dakika pişirin. Soğumaya bırakın ve iri parçalara bölün.
  • Salatalıkları yıkayıp kabuklarını soymadan sebze soyucu ile ince dilimleyin. Domates, ince dilimlenmiş turp, nane, maydanoz ve pita ekmekleri ile birlikte servis tabağına alın.
  • Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Sumak serpiştirip bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!