ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN MUTFAĞI YEMEKLERİ ETLİ HUMUS

Etli Humus

Etli humus

Şef Hassan Obeid’den Lübnan mutfağının en özel lezzetlerinden etli humus tarifi ile karşınızdayız. Humus, nohut ve tahinle hazırlanan bir meze çeşididir. Ülkemizde de sık sık tüketilen humus, özellikle Arap mutfağında büyük bir ilgi görür. Humus yapımında kullanılan malzemeler ülkeden ülkeye göre değişiklik gösterse de, ana malzemeleri hep aynı kalır. Malzemeler hazırsa, etli humus tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tahinsiz humus, leblebiden humus ve pastırmalı humus çeşitlerine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı nohut (Haşlanmış ve kabukları soyulmuş)
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı su 
  • 100 g et
  • Tereyağ

Etli Humus Nasıl Yapılır?

  • Nohutu buzla birlikte mikserde iyice pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ardından yavaş yavaş tahini ekleyin.
  • Limon suyu, bir tutam tuz ve kimyon ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı buzdolabında en az bir saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve eti yaklaşık 3 dakika yüksek ateşte soteleyin. 
  • Tuz ve tereyağı ile tatlandırdıktan sonra humusu tabağa yayın ve üzerine soteyi ekleyin. Ardından çam fıstığı ve maydanozla süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!