ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN MUTFAĞI YEMEKLERİ BALIK SAYADİEH

Balık Sayadieh

Balık Sayadieh

Lübnan mutfağından baharatlarla yapılan terbiyeli bir balık ve pirinç yemeği Şef Hassan Obeid’den geliyor. Sayadieh, pilav ve balığın birlikte sunulmasıyla hazırlanır. Arap mutfağında çok sevilen bu yemek, aşçıdan aşçıya göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Malzemeler hazırsa, balık sayadieh tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pastırmalı humus ve mütebbel tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balık Sayadieh Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 200 g balık
  • 2 adet soğan
  • 2 tutam kimyon
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 l balık suyu (Balık fileto kemikleri haşlanır, suyu kullanılır.)
  • 20 adet çam fıstığı
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

Sos için

  • 500 g balık suyu
  • 1 g tarçın
  • 1 g kimyon 
  • 5 g limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Balık Sayadieh Nasıl Yapılır?

  • Balıkları iyice temizleyin, ardından tavada kızdırdığınız yağa atarak tamamen pişene kadar kızartın.
  • Bir tencereye 1 litre su, biraz tuz, limon suyu ve kimyon ekleyin. Su ısındıktan sonra kızarmış balıkları tencereye alarak kaynayana dek pişirin.
  • Bu sırada soğanları piyazlık ve ince şekilde doğrayın, balıkları kızarttığınız tavada rengi dönene kadar kızartın, ardından soğanların tadı ve rengini alması için suda pişirdiğiniz balıkların üzerine ilave edin.
  • Balıkları su kaynadığında tencereden alın. Balığın derisini ve kemiklerini temizleyin ve balıkları kaynattığınız suyu daha sonra kullanmak için bir kenarda bekletin.
  • Sayadieh için pirinci temizleyin ve yıkayın. 30 dakika süreyle sıcak suda beklettikten sonra süzün.
  • Daha sonra ince doğranmış soğanı bir tencerede kestane rengi alana kadar kavurun, üzerine pirinci ekleyip iyice karıştırın.
  • Ardından pirinci karıştırırken tuz, kimyon, diğer baharatlar ve ince tarçını serpin. Kenarda beklettiğiniz kahverengi sosu üzerine dökerek pirinci orta ateşte tutun.
  • Pirinç pişerken sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını ekleyip ardından unu ilave ederek kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
  • Çam fıstıklarını bir tavada kızartın.
  • Servis tabağına sosu dökün, üzerine sayadiehi koyun ve en üste de balığı yerleştirin. Son olarak çam fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!