ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER FLAMİCHE

Flamiche

Flamiche

Fransa'nın meşhur yemeği flamiche, lezzetli tart hamuru içerisinde, kremalı pırasalı dolgu ile damaklarda iz bırakıyor. Malzemeleriniz hazırsa flamiche tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Fransız mutfağından bask usulu tavuk, craquelin ve patates sufle tariflerine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Flamiche Tarifi İçin malzemeler

Tart için:

  • 170 gr un 
  • ½ çay kaşığı tuz 
  • 10 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, küp küp doğranmış ve soğutulmuş 
  • 2-4 yemek kaşığı buzlu su 

İç dolgu için:

  • 140 gr pastırma, doğranmış 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük arpacık soğan, doğranmış
  • 5 büyük pırasa, sadece beyaz ve açık yeşil kısım, durulanmış ve dilimlenmiş
  • 40 gr su 
  • Tuz ve karabiber
  • Bir tutam rendelenmiş muskat 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 80 gr tam yağlı süt
  • 45 gr krema 
  • 2 büyük yumurta, hafif çırpılmış
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş eriyen peynir

Flamiche Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuzu büyük bir kapta birleştirin. Küp doğranmış tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızı kullanarak karışımı kum dokusuna getirin.
  • Suyu, her seferinde bir çorba kaşığı ekleyin ve hamur bir araya gelene kadar - gerektiği kadar su ekleyerek karıştırın. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.
  • Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp top haline gelene kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt üzerine alarak üzerine bir yağlı kağıt daha ekleyin.
  • Merdane ya da oklava yardımı ile 25 cmlik bir daire şekli aldırın. 
  • Hamuru dikkatlice tart kalıbına alın ve sertleşene kadar soğutun.
  • 210 derecede fırını ısıtın.
  • Çatalla hamur üzerinde delikler açın ve üzerine yağlı kağıt koyarak kuru nohut ya da fasulye ile ağırlık yapın. 
  • Fırında 15 dakika pişirin, ağırlığı üzerinden alın. 
  • Tavaya orta ateşte pastırmaları ekleyin, altın rengi olana kadar 5 dakika pişirin. Pastırmaları başka bir tabağa alın. 
  • Pastırma yağının 1 çay kaşığı hariç hepsini atın. Tereyağı ekleyin ve eridikten sonra doğranmış arpacık soğanı ekleyin. Yarı saydam olana kadar pişirin.
  • Dilimlenmiş pırasaları ekleyin, karıştırın. Su ekleyin, pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 8 ila 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
  • Pastırmayı geri ekleyin. Unu karıştırın ve sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ardından sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema ilave edin ve karıştırın. 
  • Tavayı ısıdan çıkarın ve hafifçe soğumaya bırakın. Daha sonra yumurtaları ve 1 su bardağı peyniri ekleyerek karıştırın. 
  • Harcı tartın ortasına yerleştirin ve kalan peyniri üzerine koyun 200 derecede 35-40 dakika pişirin. Ilık servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!