ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PATATES SUFLE

Patates Sufle

Patates Sufle

Sufle denildiğinde ilk aklımıza gelen bol çikolatalı bir tatlı olsa da, aslında sufle pişirilme şekline verilen isimdir. Fransız mutfağında çok kullanılan bu teknik ile, pırasalı sufle, havuçlu sufle gibi farklı yemekler hazırlanır. Bunlardan en çok ilgi göre ise patates sufledir. Hem hafifliği, hem de lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan patatesli sufle, yeni tatlar denemek isteyenler için idealdir.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet patates 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 adet soğan 
  • 100 gr kaşar peyniri 
  • 1 yemek kaşığı un
  • ½ su bardağı süt 
  • 10 gr kabartma tozu 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber

Patates Sufle Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanır, kabukları soyulur. Eşit boyutlarda doğranarak tuzlu suda haşlanır. 
  • Soğan incecik yemeklik doğranarak yağda kavrulur. 
  • Patatesler blenderdan geçirilir, süt, un, yumurta sarısı, kabartma tozu ve soğan eklenerek tekrar blenderdan geçirilir.
  • Kaşar peyniri de ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. 
  • Yumurtanın beyazı ayrı bir kapta çırpılır. Kabarıklığı söndürülmeden patatesler ile karıştırılır. 
  • Önceden yağlanan fırın kaplarına koyularak 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Patates Sufle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız yumurtalar, mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Yumurtaların sarı ve beyaz kısmı dikkatlice ayrılmalı ve farklı kaplarda çırpılmalıdır.
  • Patatesleri, ısıya dayanıklı sufle kaplarında pişirin.
  • Hazırladığınız patates sufleyi, muskat cevizi, ince kıyılmış maydanoz ve biberiye ile zenginleştirebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!