ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER CRAQUELİN

Craquelin

Craquelin

Croquelin, tereyağı, şeker ve un ile yapılan bir hamurdur. Profiterol yapımında kullanılan pate a choux hamurunun üzerine koyularak pişirilir. Profiterol hamuruna lezzet ve çıtırlık katar. İçerisine pastacı kreması sıkarak tüketebilirsiniz. Bu basit croquelin hamurunu hazırlamak için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Craquelin Tarifi İçin malzemeler

  • 70 gr un 
  • 70 gr şeker
  • 60 gr tereyağı 

Craquelin Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzeme el ile yoğurularak hamur kıvamına getirilir.
  • Dolapta soğutulur. 
  • Merdane yardımı ile incecik açılarak choux hamurlarınız büyüklüğünde yuvarlaklar kesilir. 
  • Profiterol hamurlarının üzerine koyarak pişirin. 
  • İçerisine pastacı kreması sıkarak tüketin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!