ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BEURRE BLANC

Beurre Blanc

Beurre Blanc

Fransız mutfağının önemli soslarından biri olan beurre blanc sos, tereyağı ve soğan temelinden oluşur. Genellikle somon balığı ya da deniz ürünleri ile oldukça yakışsa da sebzelerle de uyumludur. Malzemeleriniz hazırsa beurre blanc sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif sos lezzetleri için espanyol sos ve beşamel sos tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beurre Blanc Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı arpacık soğan, ince doğranmış 
  • 3 yemek kaşığı beyaz sirkesi
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap
  • ¾ su bardağı krema  
  • Tuz 
  • 8 yemek kaşığı tereyağı, 12 parçaya bölünmüş

Beurre Blanc Nasıl Yapılır?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı tavada ısıtılır, arpacık soğan kavrulur. Şarap ve sirke eklenerek su çekene kadar pişirilir. 
  • Kremayı ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakılır. Küp küp doğranmış soğuk tereyağı tek tek eklenerek çırpılır. 
  • Sos kullanıma hazırdır, afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!