Beurre Blanc

Fransız mutfağının önemli soslarından biri olan beurre blanc sos, tereyağı ve soğan temelinden oluşur. Genellikle somon balığı ya da deniz ürünleri ile oldukça yakışsa da sebzelerle de uyumludur. Malzemeleriniz hazırsa beurre blanc sos tarifine geçebiliriz.
Alternatif sos lezzetleri için espanyol sos ve beşamel sos tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Beurre Blanc Tarifi İçin malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpacık soğan, ince doğranmış
- 3 yemek kaşığı beyaz sirkesi
- 2 yemek kaşığı beyaz şarap
- ¾ su bardağı krema
- Tuz
- 8 yemek kaşığı tereyağı, 12 parçaya bölünmüş

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR