Beurre Blanc

Beurre Blanc
05 Aralık 2023

Fransız mutfağının önemli soslarından biri olan beurre blanc sos, tereyağı ve soğan temelinden oluşur. Genellikle somon balığı ya da deniz ürünleri ile oldukça yakışsa da sebzelerle de uyumludur. Malzemeleriniz hazırsa beurre blanc sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif sos lezzetleri için espanyol sos ve beşamel sos tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Beurre Blanc için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı arpacık soğan, ince doğranmış 
  • 3 yemek kaşığı beyaz sirkesi
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap
  • ¾ su bardağı krema  
  • Tuz 
  • 8 yemek kaşığı tereyağı, 12 parçaya bölünmüş
Beurre Blanc

Nasıl Yapılır

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada ısıtılır, arpacık soğan kavrulur. Şarap ve sirke eklenerek su çekene kadar pişirilir. 
  2. Kremayı ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakılır. Küp küp doğranmış soğuk tereyağı tek tek eklenerek çırpılır. 
  3. Sos kullanıma hazırdır, afiyet olsun.


Püf Nokta:

  1. Somonu pişirirken dikkat etmelisiniz. 
  2. Somonu pişirme derecenize dikkat edin ve istediğiniz derecede pişirin. 
  3. Alkol yerine normal sirke ekleyebilirsiniz. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo