ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER ESPANYOL SOS

Espanyol Sos

Espagnole (espanyol) sos

Fransız mutfağında kullanılan 5 temel sostan bir tanesi espanyol sostur. Kahverengi sos olarak da geçen bu sos için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Fransız mutfağının temel soslarından beşamel sos ve velute sos tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Espanyol Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Espanyol Sos Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı tencere içerisinde eritilir. Soğan, patates, kereviz sapı ve havuç iri parçalar halinde bölünür. Tereyağında 5 dakika karıştırılarak kavrulurlar. 
  • Kavrulan sebzelere et suyu, tuz karabiber ve domates püresi  eklenerek karıştırılır. 
  • 2 saat kayan sos tülbentten geçirilerek süzülür. 
  • Kullanıma hazırdır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!