ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KARTOFFELPUFFER

Kartoffelpuffer

Kartoffelpuffer (Alman Usulü Patates Mücver)

Kartoffelpuffer, Alman usulü patates mücverdir ve 'reibekuchen' adıyla da bilinir. Patates, soğan ve yumurtadan oluşan bir nevi mücver olan kartoffelpuffer, Alman mutfağının severek tükettiği bir lezzettir. Bu kartoffelpuffer lezzetine hazırsanız, tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için fırında sebze mücverotlu mücver ve domates mücver tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kartoffelpuffer Tarifi İçin malzemeler

  • 450 gr patates
  • 1/2 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Karabiber
  • 1 tutam muskat
  • 1 adet büyük yumurta
  • 2/3 su bardağı sıvı yağ, kızartmak için

Kartoffelpuffer Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
  • Patatesleri bir bez ya da tülbent içine alarak fazla bütün suyu bir kaba sıkın. 
  • Kaptaki suyu 15 dakika bekletin, bu sürede patatesin suyundaki nişasta alta çökecektir. Çöktüğünde suyu kenara alarak dibindeki nişastayı ayrı bir kaba alın. 
  • Rendelenmiş patatesi kaba alın, rendelenmiş soğanı ekleyin, harmanlayın.
  • Yumurta ve baharatları ekleyerek karıştırın. 
  • Bir tavaya yağı alarak ısıtın. 
  • Patatesleri kaşık yardımı ile tavaya alarak pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!