ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BRATKARTOFFELN

Bratkartoffeln

Bratkartoffeln

Bratkartoffeln, 'Alman patates kızartması' olarak geçer. Dışı çıtır, içi yumuşak olan bu kızartma soğan ve pastırma ile birlikte sunulur. Patatesler tereyağı veya bitkisel yağın içinde kızartılır. Malzemeler hazırsa, bratkartoffeln tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif tarifler için kartoffelpuffer ve kaese spaetzle tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bratkartoffeln Tarifi İçin malzemeler

  • 450 gr patates 
  • Tuz
  • 70 gr pastırma, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ soğan, ince doğranmış
  • Karabiber

Bratkartoffeln Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayın ve tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını sıcakken kolayca soyun. 
  • Pastırmaları küçük küpler halinde doğrayın Doğranan pastırmayı orta ateşte pişirin. 
  • Pastırmaları tavadan alın aynı tavaya tereyağını ekleyerek eritin. 
  • Haşlanan ve soğuyan patatesi halka halka doğrayın. Sıcak tavaya dizin. Üzerine doğranan soğan ve pastırma ekleyin.
  • Alt tarafları kızarana kadar pişirin, arkalı önlü pişirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyerek 5 dakika daha pişirin ve servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!