Pazı Sarması

Pazı Sarması
15 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pazı Sarması için

Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet taze nane
  • 2 soğan
  • 6 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
Pazı Sarması

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru temizleyin. Üzerine sıcak suyu gezdirip kabarıncaya kadar bekletin. Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
  2. Naneyi temizleyip kıyın. Bulgur, soğan, nane, süzme yoğurt, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi bir kaba alıp karıştırın.
  3. Pazıları sıcak suda çok az haşlayıp süzgece alın. Damarlı kısımlarını keserek temizleyin. Hazırladığınız bulgurlu iç malzemesinden ortalarına paylaştırıp sarın.
  4. Tencereye 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip dibine 2 kat pazı yaprağı döşeyin.
  5. Üzerine sarmaları yerleştirip kalan zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Klasik tariflerden sıkıldıysanız, lorlu pazı sarması veya bulgurlu pazı dolması tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo