ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PUNJABİ SAMOSA

Punjabi Samosa

Punjabi samosa

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Punjabi Samosa Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 250 ml sıvıyağ
  • Tuz

İç malzeme için

  • 100 gr  patates
  • 50 gr bezelye
  • 5 gr kimyon
  • 5 gr garam masala
  • 5 gr toz kırmızı biber
  • 5 gr kişniş tohumu
  • 10 gr toz kişniş
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 5 gr kıyılmış zencefil
  • 1 su bardağı su

Punjabi Samosa Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp şeklinde doğrayıp bol suda haşlayın. Bezelyeyi haşlayın.
  • Sıvıyağın 1 çay bardağı kadarını bir tavada ısıtın. Kimyon, kişniş tohumu ve bezelyeyi ekleyip 5 dakika soteleyin.
  • Toz kırmızı biber, toz kişniş tuzu ekleyip sotelemeye devam edin. Patatesi ilave edip karıştırın.
  • Limon suyu, garam masala ve taze kişnişi de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Hamur için, unu bir kaba eleyin. Tuz, yağ ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru 10 eşit yuvarlak parçaya ayırın.
  • Her bir topu ortadan ikiye bölün. Açarak koni biçiminde parçalar elde edin. Parçalara iç malzemeyi bölüştürün. Hamurların uçlarını ıslatarak birleştirin. 
  • Kalan yağı bir tavada ısıtıp iç malzemeyle dolu konileri kahverengileşinceye kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!