ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER AZERİ USULÜ LEVENGİ

Azeri Usulü Levengi

Azeri Usulü Levengi

Levengi, Azerbaycan milli mutfağında ceviz, soğan, ekşi (erik, nar, zoğal) ile yapılan, genelde, balık, tavuk, patlıcan içine konulan yemek türüdür. Çok lezzetli olan levengi, ekmek üzerine de sürülüp yenilebilir. Hatta bruschetta yapımında bile kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan Azeri levengi tarifine geçebiliriz.

Azeri usulü yaprak sarma ve yeşillikli kutap tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Azeri Usulü Levengi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Azeri Usulü Levengi Nasıl Yapılır?

  • Cevizler mutfak robotundan geçirilir. Ardından soğanlar da robottan geçirilir ve suyu süzüldükten sonra tavaya alınır.
  • Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.
  • Kızaran soğanlar cevizin üzerine ilave edilir.
  • Karışıma tuz, karabiber ve nar ekşisi ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
  • Eğer levengi çok ekşi olduysa, 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenebilir. 
  • Eğer levengi kuruysa, süzdüğümüz soğanın suyunu veya az miktarda ayçiçek yağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!