ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ÇOBAN BÖREĞİ

Çoban Böreği

Sabah kahvaltılarında ve öğle molalarında sunabileceğiniz nefis bir böreğe kim hayır diyebilir ki? Börekler arasında okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi gören çoban böreği; patates, ıspanak, tavuk eti, sucuk ve pırasa ile hazırlanır. Damak zevkinize göre yapımında kullanılan malzemeleri arttırabilir veya çıkartabilirsiniz. Peki, kabarık görünümü ve lezzetiyle evde çoban böreği nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, çoban böreği yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak ıspanaklı harç ile hazırlanan tepsi böreği veya tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çoban Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tavuk budu
  • 6 iri patates
  • 3~4 dal maydanoz
  • 500 gr ıspanak
  • 2 pırasa
  • 4 yumurta
  • 100 gr sucuk (veya pastırma)
  • 1 çorba kaşığı kurutulmuş domates
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı çörekotu
  • Tuz
  • karabiber

Çoban Böreği Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Eti kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patatesleri kabuğu ile hafif haşlayın. Süzün ve kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Maydanozu temizleyip kıyın. Sucuğu soyup ince doğrayın. Pırasaları temizleyip incecik doğrayın.
  • Ispanakları temizleyip yıkayın. Doğrayıp tavada suyunu tamamen çekene kadar soteleyin.
  • Rendelenmiş patates, pırasa, yumurta, tavuk eti, sucuk, kurutulmuş domates, sıvıyağ, maydanoz, rendelenmiş peynir, tuz ve biberi bir kaba alıp karıştırın.
  • 20 cm çapındaki derin kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Ispanaklı harcı döküp spatula ile düzelterek yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini çörekotu ile süsleyin ve ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!