ÇOBAN BÖREĞİ

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çoban böreği tarifi için malzemeler
  • 1 tavuk budu
  • 6 iri patates
  • 3~4 dal maydanoz
  • 500 gr ıspanak
  • 2 pırasa
  • 4 yumurta
  • 100 gr sucuk (veya pastırma)
  • 1 çorba kaşığı kurutulmuş domates
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı çörekotu
  • Tuz
  • karabiber
Çoban böreği hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi börek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Tavuk etini yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Eti kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patatesleri kabuğu ile hafif haşlayın. Süzün ve kabuklarını soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Sucuğu soyup ince doğrayın. Pırasaları temizleyip incecik doğrayın.
Ispanakları temizleyip yıkayın. Doğrayıp tavada suyunu tamamen çekene kadar soteleyin.

Rendelenmiş patates, pırasa, yumurta, tavuk eti, sucuk, kurutulmuş domates, sıvıyağ, maydanoz, rendelenmiş peynir, tuz ve biberi bir kaba alıp karıştırın. 20 cm çapındaki derin kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Ispanaklı harcı döküp spatula ile düzelterek yayın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini çörekotu ile
süsleyin ve ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!