Susamlı Çıtır Krokan

Yusuf Adem Uzun’dan susamlı çıtır krokan tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Vegan menülerine uygun olarak sunulan susamlı krokan, yalnızca 3 malzemeden oluşur. Gluten içermediği için diyet listelerinde de kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz susamlı çıtır krokan tarifine geçebiliriz.
Farklı versiyonları olan bademli krokan ve fındık krokan tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Susamlı Çıtır Krokan Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı susam (Yerli ve çiğ)
- 1/2 su bardağı organik agave şurubu
- 1 çay kaşığı organik tarçın tozu
Susamlı Çıtır Krokan Nasıl Yapılır?
- Susamları yapışmaz bir tavaya alarak altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun.
- Ardından organik agave şurubunu ve tarçın tozunu ekleyerek 2 dakika süreyle karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Fırın tepsisi boyutundaki yağlı kağıdın arasına harcı aktarın ve merdane yardımı ile düzleştirdikten sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan susamları bıçak yardımı ile dilimleyerek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR