ANASAYFA TARİFLER SARMA TARİFLERİ AZERİ USULÜ YAPRAK SARMA

Azeri Usulü Yaprak Sarma

Azeri usulü yaprak sarma

Umumi adı yaprak sarma olan yemeklerin üzüm yaprağı ile yapılan özel türüdür. Azerbaycan mutfağında otuzdan çok sarma çeşidi vardır. Bu tarifle ben sadece üzüm yaprağı ile yapılan sarmayı size sunacağım. İç harcı pirinç, dana kıyma ve kuzu kıyma ile hazırlanan Azeri usulü yaprak sarmayı, yoğurtla birlikte sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan Azeri usulü yaprak sarma tarifine geçebiliriz.

Azeri mutfağından yeşillikli kutap ve kestaneli kutap tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Azeri Usulü Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr dana kıyma
  • 100 gr kuzu kıyma
  • 70 gr baldo pirinç
  • Üzüm yaprağı
  • 3 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • 70 gr tereyağı

Sunum için:

  • Yoğurt veya sarımsaklı yoğurt

Azeri Usulü Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsakları mutfak robotundan geçiriyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
  • Kıymaları, soğanı, yeşillikleri, pirinci, tuz ve karabiberi bir kaba ilave edip, iyice yoğuruyoruz.
  • Yaprakları yıkayıp, tuzunu iyice çıkarıp tek tek tezgaha açıyoruz.
  • Bir yaprağa iç harçtan ortalama 10 gr koyup sarıyoruz.
  • Hazırlanan sarmaları tencereye dizip, yarım su bardağı kaynar su ekliyoruz.
  • Yaprakların pişip yumuşamasına yakın içerisine tereyağı ekliyoruz. Sarmalar yağa düşünce ocağı kapatıyoruz.
  • Sade veya sarımsaklı yoğurtla sunuyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!