Yeşillikli Kutap

Kutap, Azerbaycan mutfağının fast foodu olarak bilinir. Azerbaycan mutfağında çeşit-çeşit kutablar var. Yeşillikli, etli, kestaneli, lahanalı, balkabaklı, peynirli.. Yeşillikli kutab tarifinin içerisinde, ıspanak, kuzu kulağı, yeşil soğan ve dereotu kullanılır. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan yeşillikli kutap tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Yeşillikli Kutap Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için:
- 1 kg buğday unu
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Tuz
Harcı için:
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet ıspanak
- 1 demet dereotu
- 1 demet kişniş
- 1 demet kuzukulağı
- Tuz
Sunum için:
- Yoğurt
- Tereyağı
Yeşillikli Kutap Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un, yumurta, tuz ve ılık su ile hamur yapılır ve güzelce yoğrulur.
- Daha sonra üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir.
- Bu sürede temizlenip, yıkanmış yeşillikler ince ince doğranır.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılır ve oklava ile ince yufka açılır. Yeşilliklerden yufkanın yarı hissesine koyulur ve diğer yarısı ile kapatılır.
- Ay şekli verilir. Parmak uçlarımızla kutabların kenarlarını bastırmak lazım ki, açılmasın. Yağsız, kaynar tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
- Sofraya servis ederken kutablara tereyağı sürülür. Yoğurtla sunum yapılır. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR