ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ YEŞİLLİKLİ KUTAP

Yeşillikli Kutap

Yeşillikli Kutap

Kutap, Azerbaycan mutfağının fast foodu olarak bilinir. Azerbaycan mutfağında çeşit-çeşit kutablar var. Yeşillikli, etli, kestaneli, lahanalı, balkabaklı, peynirli.. Yeşillikli kutab tarifinin içerisinde, ıspanak, kuzu kulağı, yeşil soğan ve dereotu kullanılır. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan yeşillikli kutap tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşillikli Kutap Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 1 kg buğday unu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Harcı için:

  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet ıspanak
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet kişniş
  • 1 demet kuzukulağı
  • Tuz

Sunum için:

  • Yoğurt
  • Tereyağı

Yeşillikli Kutap Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un, yumurta, tuz ve ılık su ile hamur yapılır ve güzelce yoğrulur.
  • Daha sonra üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir.
  • Bu sürede temizlenip, yıkanmış yeşillikler ince ince doğranır.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılır ve oklava ile ince yufka açılır. Yeşilliklerden yufkanın yarı hissesine koyulur ve diğer yarısı ile kapatılır.
  • Ay şekli verilir. Parmak uçlarımızla kutabların kenarlarını bastırmak lazım ki, açılmasın. Yağsız, kaynar tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
  • Sofraya servis ederken kutablara tereyağı sürülür. Yoğurtla sunum yapılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!