ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER CEVİZ SİRKESİ

Ceviz Sirkesi

Ceviz sirkesi

Salata yapımında kullanılan ceviz sirkesi, sağlık açısından çok faydalıdır. Ceviz sirkesi yapımında öğütülmüş ceviz içi kullanılır. Acımsı bir tat olmaması için, tariften önce cevizlerin tadına bakılmalıdır. Yemeklere lezzet katması amacıyla kullanılan bu sirke, 1 bardak suyun içerisine 1-2 damla eklenerek de tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, ceviz sirkesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Gül sirkesi ve pirinç sirkesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ceviz Sirkesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı orta derecede öğütülmüş ceviz içi 
  • 2 litre su 
  • 2 yemek kaşığı bal 
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu 

Ceviz Sirkesi Nasıl Yapılır?

  • Su kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bırakılır.
  • Kavanozun içerisine ceviz, bal, sirke ve kaya tuzu eklenir.
  • Daha sonra soğuyan su, kavanoza ilave edilir.
  • Malzemeler tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Kavanozun üzerine hava geçiren bir bez örtülür ve kapağı kapatılır.
  • Kavanoz serin ve kuru bir yere yerleştirilir ve 20 gün bekletilir.
  • 20 gün boyunca her gün tahta kaşıkla karıştırılması gerekir.
  • 20 günün sonunda ceviz sirkesi kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Ceviz Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Cevizler öğütülürken içerisine kabuk kaçmamasına dikkat edilmelidir.
  • Sirke yapımında metal kaşık kullanılmamalıdır.
  • Sirke, her gün bir kez tahta kaşık ile karıştırılır.
  • Sirke hazır olduğunda, isteğe göre cevizler süzülebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!