Hamurlu Çorba

Hamurlu Çorba
03 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamurlu Çorba için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 100 gr kıyma
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Hamur için

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Su
Hamurlu Çorba

Nasıl Yapılır

Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çorbanın hamuru için, unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz ve biraz su ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örterek 10-15 dakika dinlendirin. Tezgaha un serperek hamuru açın. Dikiş yüksüğüyle ya da yuvarlak şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin. Kıymaya tuz, karabiber ekleyerek yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Su ilave edin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlar ve köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika sonra nane, pul biber ekleyin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo