ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİRAZ SOSLU VANİLYALI CHEESECAKE

Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 400 g labne peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Kiraz sosu için

  • 250 g kiraz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake Nasıl Yapılır?

Tabanı için bisküviyi un haline gelinceye kadar rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Erittiğiniz tereyağı ve tarçını ilave edip yoğurun. Harcı 20 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Kalıbı buzluğa alıp iyice soğutun. Üzeri için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın. Soğumuş olan bisküvi tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Kiraz sosunu hazırlamak için kirazların çekirdeklerini ayıklayıp iri parçalar halinde doğrayın ve bir sos tenceresine alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip pişirin. Ocaktan almadan önce mısır nişastasını çok az soğuk su ile inceltip sosa ekleyin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Sos koyulaştıktan sonra kenara alıp soğutun. Soğuyan sosu cheesecake’inizin üzerine döküp birkaç saat buzdolabında bekletin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Cheesecake nasıl yapılır ve lezzetli cheesecake tariflerinin yer aldığı sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!