Pay De Pera

Pay De Pera
28 Mart 2023

Güvecin içerisinde pişirilen pay de pera tatlısı, Meksika mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Armutlu pay üzerine vanilyalı dondurma eklenerek servis edilen pay de pera, kolayca hazırlanır ve küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Meksika mutfağı lezzetlerinden biri olan ve armut ile hazırlanan pay de pera tatlısının keyfini çıkarın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pay De Pera için

Malzemeler

  • 25 g yumurta beyazı
  • 30 gr pudra şekeri
  • 10 g un
  • 25 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 l su
  • 75 g şeker
  • 1 kg armut (Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve dilimlenmiş)
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
Pay De Pera

Nasıl Yapılır

  1. Un  ile pudra şekerini geniş bir kabın içerisine alarak karıştırın. Yumurta beyazını çırptıktan sonra yavaş yavaş una ilave edin. 
  2. Sonrasında tuzsuz tereyağını  ekleyin ve 5 dakika süreyle karıştırarak hamuru hazırlayın.
  3. Ayrı bir tencerenin içerisine su,  şeker, armut, çubuk tarçın, limon suyu ile vanilyayı koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra altını kısarak  4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  4. Güveç tabak içine hazırladığınız hamuru koyun, üzerine 5-6 adet pişirdiğiniz armut diliminden yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  5. Servisten hemen önce ortasına bir top vanilyalı dondurma koyun ve  sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo