ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VANİLYALI CUPCAKE

Vanilyalı Cupcake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vanilyalı Cupcake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 140 gr un
  • 120 gr toz şeker
  • 70 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 70 ml süt
  • ¼ çay kaşığı vanilya aroması

Vanilyalı frosting için

  • 20 gr tereyağı
  • 70 gr krem peynir
  • 100 gr pudra şekeri
  • ¼ çay kaşığı vanilya aroması

Üzeri için

  • Vanilyalı frosting
  • Gıda boyası

Vanilyalı Cupcake Nasıl Yapılır?

Vanilyalı frosting için tereyağı ve krem peyniri bir kaba alıp mikserle çırpın. Vanilyayı ekleyin. Elenmiş pudra şekerini çırpmaya devam ederek ilave edin. Frostingin bir kısmını gıda boyası ile renklendirin. Renkli ve beyaz olan frostingi aynı krema sıkma torbasına doldurun. Kullanana kadar buzdolabında saklayın. Tereyağı ve şekeri geniş bir kapta orta hızdaki mikserle çırpın. Yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Tuz, un, kabartma tozunu ilave edin. Süt ve vanilya aromasını ekleyin. Cupcake kalıplarına hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini vanilyalı frosting ile süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!