Hangi Tatlı Kaç Kalori: Sütlü Tatlılar ve Kalorileri

Sütlü tatlılar kaç kaloridir? Düşük kalorili sütlü tatlılar hangileri? Sütlü tatlılar diyet listelerine eklenebilir mi? İşte, Dyt. Ezgi Dilan'dan sütlü tatlılar ve kalori değerleri:
Hangi Tatlı Kaç Kalori: Sütlü Tatlılar ve Kalorileri
24 Ağustos 2022, 13:08

Sütlü tatlılar kültürümüzde sıklıkla tercih edilen özellikle çocukların daha çok sevdiği tatlı çeşidi. İçerisindeki süt çocuklarda kemik gelişimini destekleyeceği için şerbetli ve kakaolu tatlıların yerine tüketimi daha çok teşvik edilmeli. Yine diyet yapan kişiler için de kalorisi daha düşük olduğu için tercih edilebilir. 


  1. Sütlaç


Sütlü tatlı denilince akla ilk gelen tatlı sütlaç. Son dönemlerde kalorisini azaltmak için ve kan şekeri üzerine etkisi daha olumlu olduğu için pirinç yerine bulgurun da tercih edildiği tarifler mevcut. Fakat geleneksel olarak en çok tercih edilen pirinç ile yapılanı. Sütlaç süt oranı yüksek şeker oranı nispeten daha düşük bir tatlı. Sütlacı hazırlarken içerisindeki şeker oranını azaltıp tarçın ile servis etmeniz alınan kalori oranını düşürecektir. 

1 orta boy kase (250 gram) sütlaç ortalama 260 kalori içerir. İçerisine eklenen şekere, pirince ve kasenin boyutuna göre kalorisi değişmekte.  


  1. Kazandibi


Kazandibi yine kültürümüzde tercih edilen sütlü tatlılardan. Daha çok kafe, restoran gibi dış mekanlarda tercih edilen bir tatlı. 1 kase (155 gram) ortalama 200 kalori içerir. 


  1. Sakızlı Muhallebi


Sakızlı muhallebi farklı lezzetler sevenler ve deneyimlemek isteyenler için kalorisi düşük sütlü tatlı seçeneklerinden. İçerisindeki damla sakızı verdiği güzel aroma ile sizi mutlu edecek tatlılardan. 

1 kase (150 gram) ortalama 180 kalori içerir. 


  1. Maraş Dondurması


Yaz mevsiminin en sevileni. Meyveli ve sade olanların kalorisi kakaolu ve karamel gibi aromalı olanlara göre daha düşük. Yaz-kış fark etmeden tüketebileceğiniz güzel bir ara öğün seçeneği. Fakat her yiyecekte olduğu gibi dondurmada da paketli olanların kalorisi yüksek. Bu nedenle açık dondurma dediğimiz geleneksek yöntemlerle hazırlananları tercih etmeniz kalori kontrolü açısından daha iyi olacaktır.

2 top dondurma (100 gram) ortalama 200 kalori içerir. 


  1. Cevizli Güllaç


Güllaç özellikle Ramazan ayında sofralarımızı süsleyen tatlılardan. Kalorisi diğer sütlü tatlılara göre daha düşük bir tatlı. İçerisindeki gül suyu ile kokusuyla da bizi cezbeden tatlılardan. Sadece Ramazan ayında değil her mevsim tercih edilebilecek güzel bir tatlı. 

1 porsiyon (110 gram) ortalama 140 kalori içerir. 


  1. Tavuk Göğsü


Özel günlerde sıklıkla yapılan, besleyici güzel tatlılardan tavuk göğsü tatlısı. İçerisine gerçek tavuk parçaları eklemediğinizde yalancı tavuk göğsü olarak adlandırılan tatlı kalorisi daha düşük bir tatlı. 

1 dilim (200 gram) ortalama 170 kalori içerir.


Sütlü tatlılar genel olarak kalorisi diğer tatlılara göre daha düşük bir tatlı. Bu nedenle ara öğünlerinizde 1 porsiyon olacak şekilde haftada 2-3 gün tercih edebilirsiniz. Fakat dondurma yaz mevsiminde sizi ferahlatacak güzel bir ara öğün seçeneği. Bu nedenle yaz mevsiminde her gün 1 ara öğününüzde 1 top olacak şekilde tüketebilirsiniz. Size tavsiyem tüm sütlü tatlıların yanında 1 fincan Türk kahvesi ve sodyumu düşük maden suyu tüketmeniz. Böylece tokluk sürenizi uzatmış olursunuz ve sonraki öğünde fazlam miktarda yemek tüketmemiş olursunuz.  


Şunlara da göz atın;

  1. Şerbetli tatlılar ve kalorileri
  2. Diyet bozdurmayan tatlılar
  3. Şekersiz tatlılar
  4. Fit tatlı tarifleri
  5. Düşük kalorili tarifler
Kategoriler
Lezzet Logo