ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER FİT TATLI TARİFLERİ: DÜŞÜK KALORİLİ 10 NEFİS TATLI

FİT TATLI TARİFLERİ: DÜŞÜK KALORİLİ 10 NEFİS TATLI

Fit tatlı tarifleri nelerdir? Hangi tatlının kalorisi daha az? İşte, diyet listelerine ekleyebileceğiniz hem lezzetli, hem de düşük kalorili 10 farklı fit tatlı tarifi:
Fit Tatlı Tarifleri: Düşük Kalorili 10 Nefis Tatlı

Tatlı krizine girdiğinizde evde kolayca hazırlayabileceğiniz diyet tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Yulaf, tam buğday unu ve kuru meyvelerle hazırlayabileceğiniz en pratik ve düşük kalorili tarifleri sizler için yazımızda derledik. Hafifliği ile çok sevilen fit tatlıları, sevdiğiniz meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 nefis fit tatlı tarifi:



Malzemeler;

  • 1 paket burçak bisküvi 
  • 2 yemek kaşığı Eritilmiş tereyağı
  • Kreması için;
  • 100 gr yağsız krem ​​peynir
  • 100 gr  tuzsuz tereyağı
  • 3 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım bardak ananas suyu
  • 1 paket vanilin
  • Üzeri için Ananas ve kiraz (isteğe bağlı) 


Yapılışı: Tabanı için bir parça tereyağı ve bisküvileri rondodan geçirin. Kalıbın zeminine yerleştirince 5 dakika fırınlayın. Dolgusu için, bir el mikseri kullanarak geniş bir kapta krem ​​peyniri tamamen pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika yüksek hızda çırpın. Orta-yüksek hızda, tamamen birleşene kadar tereyağını da çırpın. Ardından yumurta ve yumurta sarısını birleştirene kadar çırpın. Son olarak, her şey birleşene ve topak kalmayana kadar şeker, ananas suyu ve vanilyayı çırpın. Dolguyu kabuğun üzerine dökün ve 30 dakika pişirin, ardından sertleşene kadar, 4 saat veya bir geceye kadar buzdolabında saklayın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve kareler halinde kesin. Ananas ve kirazla süsleyin ve buzdolabında saklayın. 



Malzemeler;

  • 1 su bardağı yulaf kıvama göre eklenebilir.
  • 2 kaşık tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı
  • 50 gr. esmer şeker ya da beyaz şeker 
  • 1 büyük yumurta
  • 1 paket vanilin 
  • Yarım bardak elma püresi
  • Yarım bardak kurutulmuş vişne
  • Yarım bardak doğranmış bitter çikolata ve tepesi için daha fazlası 


Yapılışı: Fırını önceden 180 C ısıtılır. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Karıştırma kabına  yulaf, un, kabartma tozu, tarçın ve tuz karıştırılır. El mikseri kullanarak geniş bir kapta tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık hale gelinceye kadar krema haline getirilir. Bir araya gelene kadar yumurta, vanilya ve elma püresi de eklenerek çırpın. Un karışımı ile karıştırın. Kurutulmuş kirazları ve çikolatayı da ekleyin. Kaşık yardımı ile yağlı kağıt üzerine aktarın. Üzerlerini hafif düzleştirin ve fırına verin 10-12 dakikada pişecektir.  



Malzemeler;

  • Pişirme spreyi
  • 1,5 kaşık şekersiz kakao tozu
  • 1 kaşık badem unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı badem yağı ya da bitkisel yağ
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 3 kaşık  bal
  • Yarım bardak sızma zeytinyağı
  • 2 büyük yumurta
  • 1 paket vanilin


Yapılışı: Büyük bir kapta kakao tozu, badem unu, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Orta boy bir kapta badem yağı, hindistan cevizi şekeri, bal, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz olana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Hazırlanan tavaya dökün ve ortasına yerleştirilen kürdan temiz çıkana kadar 180 C’de 22 dakika pişirin.



Malzemeler;

  • 3 orta boy şeftali
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker ya da beyaz şeker 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Servis için vanilyalı dondurma ve çekilmiş fındık  


Yapılışı: Şeftalileri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın, ardından kesilmiş tarafları orta boy bir fırın kabına koyun. Küçük bir kapta, şeker, tarçını çırpın. Her şeftalinin kesilmiş tarafına karışımı serpin. Tereyağını 3 eşit büyüklükte yemek kaşığı halinde kesin. Her şeftalinin ortasına bir parça tereyağı koyun. Üzerine çekilmiş fındık serpiştirin ve 180 C de ortalama 15-20 dakika pişirin. Şeftalinizin olgunluğuna göre değişecektir. Pişirmeyi takip etmelisiniz. Şeftaliler yumuşayana kadar ancak şeklini kaybetmeden pişirin. Vanilyalı dondurma ve çekilmiş fındık ile servis yapın.



Malzemeler;

  • 7 adet hurma
  • 3 adet kuru kayısı
  • 1 adet muz
  • 2 çay bardağı yulaf 
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 20 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 çay kaşığı tarçın 


Yapılışı: Hurmaları yumuşatmak için sıcak suda bekletilebilir. Çekirdekleri çıkartılır. Kayısılar küçük doğranır ve eklenir. Burada tatlandırmak için çeşitli malzemeler koyabilirsiniz pekmez ya da bal gibi. Ayrı bir kapta eritilmiş çikolatayı ekleyin. Rondoda Hurma, muz, süt ve kayısıları geçirin. Temizlediğiniz rondoda yulafı da geçirin ve toz haline getirin. Yulaf için karışımı , tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondodan geçirin Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Hepsini yuvarladıktan sonra buzdolabında dinlendirin ve servis edin.



Malzemeler;

  • 15 adet kuru incir
  • 1 litre süt 


Yapılışı: Öncelikle incirleri kaynar suyun içerisine alın ve 10 dk bekletin. Ardından sudan alın ve baş kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Bu esnada bir tencerede süt kaynatın. Kaynayan ve biraz soğuyan sütten bir kepçe alıp blendera ekleyin. İncirleri de sütün üzerine yerleştirin ve blenderla çekin. Süte parmak ucuyla dokunduğunuzda hafif yakması gerekir. Çektiğiniz incirlere, tenceredeki sütten biraz daha alın ekleyin ve karıştırın. İncir karışımını tencereye ilave edin. Süt ve incirleri güzelce karıştırdıktan sonra kaselere doldurun. Üzerini temiz bezle örtüp 2-3 saat dinlendirin. Daha sonra servis edebilirsiniz.