ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ MİDEYİ RAHATSIZ ETMEYECEK İFTAR TATLILARI

MİDEYİ RAHATSIZ ETMEYECEK İFTAR TATLILARI

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Pasta Şefi Didar Yanar'dan Ramazan ayı boyunca afiyetle yiyebileceğiniz, mideyi rahatsız etmeyecek hafif ve pratik 3 farklı iftar tatlısı:
Mideyi Rahatsız Etmeyecek İftar Tatlıları

Ramazan sofralarında tatlı tariflerinin yeri bir başkadır. İftar için sütlü tatlılar ve şerbetli tatlılar hazırlanarak sofralardaki baş köşeyi alır. Ancak şerbetli tatlılar, ağır şeker içerdiği için mideyi rahatsız ederek sindirim problemlerine yol açabilir. Pasta Şefi Didar Yanar, midenizi yormayacak iftar tatlılarını sizlerin beğenisine sunuyor. İşte, 3 hafif iftar tatlısı:


Malzemeler;

  • Tabanı için:
  • 200 gr petibör bisküvi
  • 45 gr tereyağı
  • Muhallebisi için:
  • 1000 gr süt
  • 160 gr irmik
  • 200 gr toz şeker
  • 5 gr vanilya
  • Vişne sosu için:
  • 300 gr dondurulmuş vişne
  • 240 gr su
  • 60 gr toz şeker
  • 15 gr nişasta
  • 40 gr su (nişastayı çözdürmek için)


Yapılışı: Bisküvileri rondoda un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Fırın kabının tabanına yerleştirin. Tencereye süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp koyulaşan muhallebiyi tepsiye alın. Üzerine vişne sosu için; dondurulmuş vişne, 240 gr su, toz şekeri tencereye alın. Kaynatın. Ayrı bir yerde 40 gr su ile nişastayı açın. Kaynayan vişne sosuna yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Soğuyan muhallebinin üzerine dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin, afiyet olsun.


Malzemeler;

  • 180 gr labne peyniri (suyu süzülmüş)
  • 110 gr hindistan cevizi
  • 15 gr pudra şekeri
  • 20 gr limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Dışını kaplamak için;
  • 100 gr toz yulaflı bisküvi


Yapılışı: Suyu tamamen süzülmüş labne peynirini bir kabın içerisine alın. Üzerine tüm malzemeleri ilave edin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcın üzerini streç film ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Ardından harçtan kaşık yardımıyla minik toplar çıkarın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Toz haline getirdiğiniz yulafla kaplayın.


Malzemeler;

  • 18 adet etimek (tuzsuz)
  • Şerbeti için:
  • 450 gr toz şeker
  • 720 gr gr su
  • Muhallebisi için:
  • 1500 gr süt
  • 110 gr toz şeker
  • 8 gr vanilya
  • 20 gr tereyağı
  • 80 gr un
  • 25 gr mısır nişastası
  • Üzeri için:
  • 75 gr krem şanti
  • 200 gr süt
  • Ceviz ya da Antep fıstığı


Yapılışı: İlk önce şerbetini yapın. Şekeri ilk önce karamelize edin ve suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın. 10 dakika şerbet dinlensin. Tepsiye etimekleri dizin. Şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dökün. Etimekler ıslanırken muhallebiyi hazırlayın.

Muhallebisi için; Vaniya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri kaynatın. Kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyin. 2-3 dakika sonra kapatın. Muhallebi 7-8 dakika dinlendikten sonra etimeklerin üzerine döküp üzerini düzleyin. Krem şantiyi çırpın. Tatlı soğuyunca üzerine sürün. Streç filmle kapatıp 1 gece dolapta dinlendirin. Üzerine tercihen ceviz veya antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!