Şef İsmet Saz'dan Et Yemekleri

Ünlü şef İsmet Saz’ın İtalyan restoranı Stefano’nun mutfağına konuk olduk. Şefimiz, Lezzet okurlarına özel, damağınızda iz bırakacak et yemekleri hazırladı. İşte, Şef İsmet Saz'dan 4 nefis tarif:
Şef İsmet Saz'dan Et Yemekleri
16 Ağustos 2023, 13:43

Dayısının yönlendirmesiyle turizm sektörüne adım atan İsmet Saz, Turizm Bakanlığı’na bağlı TUREM’den mezun oldu. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü’nü bitirdi. Mutfak kariyeri boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok iyi restoran ile çalıştı. Şu an ise sokak lezzetleri için Bronco ve eşsiz İtalyan lezzetleri için Stefano markalarını yarattı. İsmet Şef, evde yalnız kaldığında yemek pişirmeyi sevmiyor. Türk damak tadına uygun makarnaya bayılıyor. Yemek pişirmek hayatının çok önemli bir parçası. Menülerini hem Türk damak tadına hem de mevsime göre şekillendiriyor. “Şef olmak isteyenlere ne söylemek istersiniz” diye sorduğumuzda; “Her şeyi unutun, ilişkilerinizi, ailenizi, arkadaşlarını ve de hayatınızı. Farklı bir evrene geçiş yapacaksınız diyorum” diye cevap veriyor. Stefano, çok şık ve lezzetli yemekleri olan bir İtalyan restoranı. Mekanın mutfak şefi ise Yetkin Çelik. İçeride birçok farklı İtalyan lezzeti bulunuyor. İsmet Şef sizler için 4 özel et yemeği hazırladı. İşte evde mutlaka denemeniz gereken birbirinden lezzetli tarifler...

  1. Dana Pirzola

dana pirzola

Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan dana pirzola, garnitür eşliğinde servis edilir. Ortalama 25 dakikada sofralardaki yerini alan dana pirzolayı, brokoli, haşlanmış patates ve kuşkonmaz eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Osso Buco

osso buco

İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan osso buco, dana incik, havuç, soğan ve domates ile hazırlanır. Tencerede kısık ateşte pişirilen osso buco, sosla birlikte servis edilir. 

  1. Cotoletta Alla Milanese

cotoletta alla milanese

Dana eti, yumurta ve galeta unu ile hazırlanan bu yemek, etler altın rengini alıncaya kadar toplamda 8 dakika pişirilir. Roka ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Davet sofralarında yer verebilirsiniz.

  1. Dana Pöç Pizzetta

dana pöç pizzetta

Pizza hamurunun dana pöç, mozzarella peyniri ve soğan ile doldurulmasıyla hazırlanan pizzetta, hem öğle, hem de akşam yemeklerinde sunulabilir. Üzerini mikro filizler ile süsleyebilirsiniz.

Şef İsmet Sazcı

Şef İsmet Sazcı

Şunlara da göz atın;

  1. Nefis et yemekleri
  2. Et nasıl yumuşatılır?
  3. Etli sebze yemekleri
  4. Et marine sosları
  5. Et mühürleme teknikleri
Kategoriler
Lezzet Logo