ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MALZEME REHBERİ ET NASIL YUMUŞATILIR: ET YUMUŞATMA TEKNİKLERİ

ET NASIL YUMUŞATILIR: ET YUMUŞATMA TEKNİKLERİ

Sert et nasıl yumuşatılır? Etin yumuşak olması için ne yapmalıyız? Marine için hangi malzemeler kullanılır? İşte, Şef Aydın Demir'den et yumuşatma yöntemleri:
Et Nasıl Yumuşatılır: Et Yumuşatma Teknikleri

Et yemeklerini hazırlamadan önce yumuşatmak, etin lezzetini büyük bir ölçüde arttırır. Özellikle biftek, antrikot gibi etler pişirilmeden önce mutlaka marine edilmelidir. Sert et yumuşatıldığında daha kolay pişer ve yumuşacık bir kıvama sahip olur. İşte, Şef Aydın Demir'den et yumuşatma teknikleri:



Sert Et Nasıl Yumuşatılır?

  • Aslında eti alırken yağ oranı dengeli ve genç et almalısınız. Yaşlı etler serttir.
  • Dana eti alırken yağına bakmak lazım. Yağı hem beyaz olmalı hem de dokununca sımsıkı olduğu hissedilmeli. Dana ne kadar yaşlanmışsa, yağının rengi de o kadar sararır.
  • Yoğurt suyu ile terbiye edebilirsiniz.. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlayacaktır.
  • Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar.
  • Eti terbiyelerken kuru soğan ve sarımsaktan, baharatlardan, taze kekik ve defne yaprağından, yoğurt ve zeytin yağından yararlanabilirsiniz.
  • İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir marine tarifi: Bir miktar soğanı (ör.1 kg. et için 3 orta boy soğan) rendeleyin ve sonra bir tülbentin içine koyun ve suyunu bir kabın içine çıkartın. Aynı kabın içine bir miktar zeytinyağıyla birlikte kekik ve defne yaprağı koyun. Eti bu karışımın içine yatırın ve 24 saat bekletin. Etinizin yumuşak ve lezzetli olacağını göreceksiniz.
  • Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olmasa bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar sağlayacaktır.


Chef Aydın Demir


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!