Osso Buco

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan osso buco, sebze, kırmızı et ve şarap ile hazırlanan bir yemektir. Osso buco yapımında dana incik kullanılır. Genellikle risotto, gremolata veya polenta ile birlikte servis edilir. Peki, osso buco nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis osso buco tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak İtalyan usulü ev yapımı makarna ve mantarlı risotto tarifini deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
3 saat

Osso Buco Tarifi İçin malzemeler
- 4 dana incik (osso bucco)
- 500 g taze bebek patates
- 2 kereviz sapı
- 300 ml su
- 100 ml kırmızı şarap
- 100 g un
- 3 diş sarımsak
- 30 g domates salçası
- 2~3 adet yıldız anason
- 6~7 dal maydanoz (ince kıyılmış)
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Risotto (isteğe göre)
Osso Buco Nasıl Yapılır?
- Dana incikleri una bulayın ve çok az zeytinyağlı kızgın bir tavada kırmızı kısmı kalmayacak şekilde mühürleyin.
- Patatesler hariç tüm malzeme ile birlikte fırın tepsisine alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 3-3,5 saat pişirin, pişirme süresinin son 1 saatinde patatesleri ekleyin.
- Osso Buco’nuzu ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR