PÜF NOKTASI

Kızarmış tatlı hamur işlerinin püf noktaları
Kızarmış tatlı hamur işlerinin püf noktaları

  • Hamurlarınızı ne kadar kızgın yağda kızartırsanız tatlılarınız o kadar çıtır ve lezzetli olur.
  • Kızartma yapacağınız hamurun daha hafif olmasını istiyorsanız yoğururken bir miktar maden suyu ekleyebilirsiniz.
  • Kızartma yaparken evinizin kokmasını istemiyorsanız kızartma yağınızın içine birkaç dal maydanoz atabilirsiniz.
  • Eğer şerbetli bir hamur kızartması yapıyorsanız; şerbetin soğuk, hamurun sıcak olmasına özen göstermelisiniz.
  • Kızartacağınız hamurların hepsi aynı büyüklükte olursa hepsi aynı sürede pişer. Bu nedenle mümkün olduğunca aynı büyüklükte hamurlar hazırlamalısınız. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!