ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ KIZARTILMIŞ GÜL TATLISI

Kızartılmış Gül Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızartılmış Gül Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Pudra şeker

Kızartılmış Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta, yoğurt, şeker, ayçiçeği yağı, vanilya, kabartma tozu ve unu yoğurma kabında yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurdan bezeler kopartıp merdane ile ince açın ve uzun şeritler kesin. Her bir şeridi iki ucundan tutup ters yöne doğru bükün ve rulo şeklinde sararak gül şekli verin ve üstten hafif bastırın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hamurları kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şeker serpiştirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, fırında hazırlanan klasik gül tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.