ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ FIŞ FIŞ TATLISI

FIŞ FIŞ TATLISI

Fış fış tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fış fış tatlısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 9 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Fış fış tatlısı Nasıl Yapılır

  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Çırpıcı ile çırpmaya başlayın ve çırpılırken yoğurdu azar azar ekleyin. Tuz ve karbonatı da ilave ederken çırpma işlemine devam edin. Kek hamuru gibi akıcı bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Derin ve küçük bir tavada bolca sıvı yağı kızdırın. Bir yemek kaşığı hamurun içine daldırın ve kaşık hamurla dolunca tavanın içine yağa yakın bir mesafeden kızgın yağa bırakın (Her seferinde kaşık kızgın yağa batırılırsa hamur kaşığa yapışmaz). Öte yandan şerbeti kaynatmak için su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa koyun. Şerbet kaynayıp, iyice koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin. 8-10 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Kızaran sıcak hamurları soğuk şerbete batırın. Servis tabağına sıralayarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!