ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ FIŞ FIŞ TATLISI

FIŞ FIŞ TATLISI

Fış fış tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fış fış tatlısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 9 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
Fış fış tatlısı Nasıl Yapılır

  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Çırpıcı ile çırpmaya başlayın ve çırpılırken yoğurdu azar azar ekleyin. Tuz ve karbonatı da ilave ederken çırpma işlemine devam edin. Kek hamuru gibi akıcı bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Derin ve küçük bir tavada bolca sıvı yağı kızdırın. Bir yemek kaşığı hamurun içine daldırın ve kaşık hamurla dolunca tavanın içine yağa yakın bir mesafeden kızgın yağa bırakın (Her seferinde kaşık kızgın yağa batırılırsa hamur kaşığa yapışmaz). Öte yandan şerbeti kaynatmak için su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa koyun. Şerbet kaynayıp, iyice koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin. 8-10 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Kızaran sıcak hamurları soğuk şerbete batırın. Servis tabağına sıralayarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!