ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMON KREMALI PUFLAR

Limon Kremalı Puflar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Limon Kremalı Puflar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket dolgu kreması
  • 2.5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Pudra şeker

Limon Kremalı Puflar Nasıl Yapılır?

Mayayı 1 su bardağı ılık süte ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, pudra şeker, vanilya ve unu mayalı süte ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Dolgu kremasını süt ve limon kabuğu rendesi ile katılaşıncaya kadar çırpın. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yağı derin bir tavada ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Kremayı topların içlerine sıkın. Üzerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!