ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKALLI HALKA

Portakallı Halka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Halka Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 80 gr beyaz çikolata

Portakallı Halka Nasıl Yapılır?

Yumurta, ayçiçeği yağı, süt, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 1.5 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesin. Ortalarını daha küçük bir kalıpla keserek simit şekli verin. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Halkaları yağa atıp kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine dizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun. Halkaların üzerine gelişigüzel çizgiler oluşturun. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!