ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ SARIMSAK SOSLU TURP

Sarımsak soslu turp

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsak soslu turp tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 büyük boy siyah turp

Sarımsak sosu için

  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 100 gr tulum peyniri
  • 1 su süzme bardağı yoğurt
  • 5 dal nane

Sarımsak soslu turp Nasıl Yapılır

Sarımsağı büyük bir parça alüminyum folyonun üzerine alın. Zeytinyağını üzerine gezdirip folyoya sıkıca sarın. 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Yumuşayan sarımsakları kabuğunun içinden çıkarın. Bir kaba alıp iyice ezin. Limon suyu, tulum peyniri, yoğurt ve kıyılmış naneyi ekleyip karıştırın. Siyah turpları iyice yıkayıp kurulayın. Parmak şeklinde parçalar şeklinde kesip yanında sarımsak sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.