ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ FIRINDA TURPLU DOMATES DOLMASI

FIRINDA TURPLU DOMATES DOLMASI

Fırında turplu domates dolması
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında turplu domates dolması tarifi için malzemeler
  • 6 domates

İç harcı için

  • 100 g arpacık soğan
  • 400 g beyaz veya kırmızı turp
  • 1 Arnavut biberi
  • 100 g ufalanmış ekmek içi
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş sert keçi peyniri
  • Tuz

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • Parmesan peyniri
Fırında turplu domates dolması Nasıl Yapılır

  • İç harcı için arpacık soğan, ince doğradığınız turplar ve Arnavut biberini zeytinyağında soteleyin. Ekmek içi, keçi peyniri ve tuzunu ilave edin, karıştırıp ocaktan alın.
  • Domateslerin baş kısımlarını kesin ve üzerlerine kapak yapmak için bir kenara ayırın. Domateslerin içlerini çıkartın. Harcı domateslerin içine paylaştırıp, üzerlerini ayırdığınız baş kısımları ile kapatın. Domates dolmalarını bir fırın kabına alın.
  • Üzerlerine zeytinyağı gezdirip parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.